Κορμός σοκολάτας με ταχίνι και μέλι
Κορμός σοκολάτας με ταχίνι και μέλι. Μια πιο υγιεινη εκδοχη του αγαπημενου γλυκου απο την παδικη μας ηλικια.
Προετοιμασία15 λεπτά λεπτά
Συνολικός χρόνος15 λεπτά λεπτά
Course: Γλυκά
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Κορμός σοκολάτας με ταχίνι και μέλι
Servings: 13
Θερμίδες: 343θερμίδες
- 200 γρ. μέλι
- 420 γρ. ταχίνι
- 200 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 300 γρ. μπισκότα digestive
- 50 γρ. φουντούκια χοντροσπασμένα
- ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα
Σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε για 2 λεπτά το μέλι μέχρι να μαλακώσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το ταχίνι και τη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε τα μπισκότα και το φουντούκι και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν μεταξύ τους τα υλικά. Σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα αδειάζουμε το μείγμα στο κέντρο και κατά μήκος, σχηματίζοντας μια στήλη. Με τα χέρια τυλίγουμε σφιχτά τη λαδόκολλα γύρω από το μείγμα σε κυλινδρικό σχήμα. Στρίβουμε τις δύο άκρες της λαδόκολλας ώστε να μένουν σταθερές. Αφήνουμε στην κατάψυξη για 45 λεπτά, ώσπου να σφίξει. Σερβίρουμε κρύο, ξετυλίγουμε τη λαδόκολλα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. Κόβουμε σε φέτες.