Go Back
Λαζάνια με γαρίδες και εστραγκόν
Print Recipe
5 from 1 vote

Λαζάνια με γαρίδες, εστραγκόν και σάλτσα ντομάτας

Προετοιμασία15 λεπτά
Εκτέλεση20 λεπτά
Συνολικός χρόνος35 λεπτά
Course: Κυρίως πιάτα
Cuisine: Διεθνής
Keyword: Λαζάνια με γαρίδες, εστραγκόν και σάλτσα ντομάτας
Servings: 4
Θερμίδες: 356θερμίδες

Ingredients

  • 1 συσκευασία λαζάνια MISKO
  • 20 γαρίδες καθαρισμένες
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο μια ολόκληρη, μια ψιλοκομμένη
  • 2 κρεμμύδια το ένα ψιλοκομμένο και το δεύτερο κομμένο στα 4
  • 2 κ.σ. εστραγκόν αποξηραμένο
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη
  • 1 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ
  • αλάτι
  • πιπέρι

Instructions

  • Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα λίγο από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά τις γαρίδες. Προσθέτουμε το κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα, την ολόκληρη σκελίδα σκόρδο, το εστραγκόν και σοτάρουμε για 1-2  λεπτά επιπλέον ανακατεύοντας. 
  • Βράζουμε al dente τα λαζάνια MISKO ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας τους.
  • Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη σάλτσα: ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τη δεύτερη σκελίδα σκόρδο  για 1 λεπτό. 
  • Σβήνουμε με το ούζο και, αφού εξατμιστεί το οινόπνευμα, ρίχνουμε την ντομάτα. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε ζάχαρη. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει μέχρι να δέσει. Περίπου 3 λεπτά πριν σβήσουμε τη φωτιά, ρίχνουμε στη σάλτσα τις γαρίδες με τα μυρσωδικά να βράσουν μαζί για ελάχιστα λεπτά. 
  • Στραγγίζουμε τα λαζάνια και τα ρίχνουμε στη σάλτσα με τις γαρίδες. Ανακατεύουμε καλά  και σερβίρουμε τη γαριδομακαρονάδα σε πιάτα.