Keyword: Λαζάνια με γαρίδες, εστραγκόν και σάλτσα ντομάτας
Servings: 4
Θερμίδες: 356θερμίδες
Ingredients
1συσκευασία λαζάνια MISKO
20γαρίδες καθαρισμένες
5κ.σ. ελαιόλαδο
2σκελίδες σκόρδομια ολόκληρη, μια ψιλοκομμένη
2κρεμμύδιατο ένα ψιλοκομμένο και το δεύτερο κομμένο στα 4
2κ.σ. εστραγκόν αποξηραμένο
1σφηνάκι ούζο
1κ.γλ. ζάχαρη
1κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ
αλάτι
πιπέρι
Instructions
Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα λίγο από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά τις γαρίδες. Προσθέτουμε το κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα, την ολόκληρη σκελίδα σκόρδο, το εστραγκόν και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά επιπλέον ανακατεύοντας.
Βράζουμε al dente τα λαζάνια MISKO ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας τους.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη σάλτσα: ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τη δεύτερη σκελίδα σκόρδο για 1 λεπτό.
Σβήνουμε με το ούζο και, αφού εξατμιστεί το οινόπνευμα, ρίχνουμε την ντομάτα. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε ζάχαρη. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει μέχρι να δέσει. Περίπου 3 λεπτά πριν σβήσουμε τη φωτιά, ρίχνουμε στη σάλτσα τις γαρίδες με τα μυρσωδικά να βράσουν μαζί για ελάχιστα λεπτά.
Στραγγίζουμε τα λαζάνια και τα ρίχνουμε στη σάλτσα με τις γαρίδες. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε τη γαριδομακαρονάδα σε πιάτα.