Go Back
Μπακαλιάρος Τηγανητός Συνταγή
Print Recipe
5 from 4 votes

Μπακαλιάρος Τηγανητός (Fish & chips)

Μπακαλιάρος Τηγανητός (Fish & chips). Συνταγη από τον Τάσο Αντωνίου. Φτιάξτε τηγανητό μπακαλιάρο με κουρκούτι μπύρας που δίνει τα πιο χρυσαφένια και τραγανά fish & chips!
Προετοιμασία10 λεπτά
Εκτέλεση20 λεπτά
Συνολικός χρόνος30 λεπτά
Course: Κυρίως πιάτα
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Μπακαλιάρος Τηγανητός (Fish & chips)
Servings: 3
Θερμίδες: 444θερμίδες

Ingredients

  • 300 ml μπύρα παγωμένη
  • 1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
  • 500 γρ. φιλέτο μπακαλιάρου
  • 1/4 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 φλιτζ. μαγιονέζα
  • 2 κ.σ. sriracha
  • 1 λεμόνι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Instructions

  • Ετοιμάζουμε το κουρκούτι: Ρίχνουμε το αλεύρι σε μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το αλάτι και την μπίρα και ανακατεύουμε καλά με κουτάλα μέχρι να σχηματιστεί λείος χυλός. Σε κατσαρολάκι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο μέχρι να κάψει. Στο μεταξύ αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα μπακαλιάρου, τα αλευρώνουμε και τα τινάζουμε για να φύγει το περιττό αλεύρι. Τα βουτάμε στο μπολ με το κουρκούτι και τα βάζουμε στο κατσαρολάκι με το καυτό πλέον λάδι. Τηγανίζουμε για περίπου 5 λεπτά. Τα γυρνάμε αρκετές φορές ώστε να χρυσίσουν και από τις δύο πλευρές. Αποσύρουμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε τα φιλέτα σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας. Κατόπιν τηγανίζουμε τις πατάτες μέχρι να χρυσίσουν. Τις ακουμπάμε στο πιάτο.
  • Φτιάχνουμε την spicy mayo ανακατεύοντας τη μαγιονέζα με τη Sriracha και λίγο χυμό λεμονιού. Σερβίρουμε αμέσως.