Γαρίδες σουβλάκι με πικάντικη μαρινάδα
Print Recipe

Γαρίδες σουβλάκι με πικάντικη μαρινάδα

Εναλλακτικό σουβλάκι θαλασσινών με πεντανόστιμες γαρίδες σε υπέροχη πικάντικη μαρινάδα! Συνοδεύστε με την σκορδάτη σος αϊολί και σίγουρα θα λατρέψετε αυτή τη συνταγή.
Prep Time10 λεπτά
Cook Time4 λεπτά
Total Time14 λεπτά
Servings: 4
Calories: 311θερμίδες

Ingredients

  • 10 γαρίδες μεγάλες κατεψυγμένες
  • 1/2 φλιτζ. μπύρα
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 4 σταγόνες Sriracha ή άλλη καυτερή σάλτσα
  • 1 φλιτζ. μαγιονέζα
  • 1 λεμόνι 1 κ.σ. χυμό και ξύσμα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Instructions

  • Καθαρίζουμε τις γαρίδες, πετώντας το κεφάλι και το κέλυφος και κρατώντας μόνο την ουρά. Κάνουμε μια τομή με ένα μαχαίρι κατά μήκος της ράχης της γαρίδας και αφαιρούμε το εντεράκι τραβώντας το με τη βοήθεια μιας οδοντογλυφίδας. Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας (δηλαδή τη μπύρα, 2 σκελίδες σκόρδο και τη Sriracha) σε μπολ ή σακούλα κατάλληλη για τρόφιμα. Αφήνουμε τις γαρίδες να μαριναριστούν στο μείγμα για 30 λεπτά. Κατόπιν, βρέχουμε τα καλαμάκια για να μην αρπάξουν στο ψήσιμο. Περνάμε 4 γαρίδες σε κάθε καλαμάκι. Λαδώνουμε ελαφρώς ένα σχαροτήγανο. Ψήνουμε τις γαρίδες για 2 λεπτά. Τις αναποδογυρίζουμε να ψηθούν και από την άλλη πλευρά για άλλα 2 λεπτά.

  • Στη συνέχεια ετοιμάζουμε της σος αϊολί: σε μπολ αναμειγνύουμε τη μαγιονέζα, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, 1 σκελίδα σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Σερβίρουμε τις γαρίδες συνοδεύοντας με τη σος.

Notes

Αν νηστεύετε, μπορείτε να παραλείψετε τη σως αϊολί και να συνοδεύσετε με μουστάρδα