Νηστίσιμη μακαρονάδα με σάλτσα ταχίνι
Print Recipe

Νηστίσιμη μακαρονάδα με σάλτσα ταχίνι

Prep Time10 λεπτά
Cook Time15 λεπτά
Servings: 4

Ingredients

  • 500 γρ. λιγκουίνι
  • 1 κόκκινη πιπεριά καθαρισμένη κομμένη σε λωρίδες
  • 1 πράσινη πιπεριά καθαρισμένη κομμένη σε λωρίδες
  • 2 καρότα καθαρισμένα κομμένα σε φέτες
  • 1 πράσο καθαρισμένο κομμένο σε φέτες
  • 1 σέλερι καθαρισμένο κομμένο σε φέτες
  • 7-8 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 5-6 κ.σ. Μακεδονικό Ταχίνι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Instructions

  • Σε μπόλικο αλατισμένο νερό ή σε ζωμό λαχανικών βράζουμε τα λιγκουίνι. Ζεσταίνουμε σε ένα βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα λαχανικά. Τα καρυκεύουμε και μόλις μαλακώσουν, προσθέτουμε ένα φλυτζάνι από το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά. Παίρνουμε από την κατσαρόλα που βράζουν τα ζυμαρικά 1 1/2 φλυτζάνι νερό και το βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε μέσα το ταχίνι και το διαλύουμε καλά. Βγάζουμε από την κατσαρόλα με μία τσιμπίδα τα λιγκουίνι (χωρίς να τα σουρώσουμε) και τα μεταφέρουμε στο τηγάνι με τα λαχανικά. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το νερωμένο ταχίνι. Ανακινούμε καλά το τηγάνι ώστε να καλύψει η σάλτσα τα ζυμαρικά. Σερβίρουμε αμέσως.