Go Back
Κουλουράκια με ταχίνι και κανέλα συνταγή
Print Recipe
5 from 1 vote

Κουλουράκια με ταχίνι και κανέλα

Κουλουράκια με ταχίνι και κανέλα από τον Τάσο Αντωνίου. Αυτά τα νηστίσιμα κουλουράκια έχουν υπέροχη γεύση, είναι γεμάτα θρεπτικά συστατικά χάρη στο ταχίνι και έχουν υπέροχο άρωμα πορτοκαλιού.
Προετοιμασία20 λεπτά
Εκτέλεση20 λεπτά
Συνολικός χρόνος25 λεπτά
Course: Γλυκά
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Κουλουράκια με ταχίνι και κανέλα
Servings: 30 κουλουράκια
Θερμίδες: 174θερμίδες

Ingredients

  • 900 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 150 γρ. ταχίνι
  • 350 γρ. χυμός πορτοκαλιού
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 2 κ.γλ. μαγειρική σόδα
  • 2 κ.γλ. κανέλα σε σκόνη
  • 1 κ.γλ. γαρύφαλλο τριμμένο
  • ξύσμα πορτοκαλιού
  • σουσάμι για το πασπάλισμα

Instructions

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  • Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα τη ζάχαρη, το ταχίνι και τη μισή ποσότητα από τον χυμό πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Σε φλιτζάνι αναμειγνύουμε τον υπόλοιπο χυμό με τη μαγειρική σόδα και ρίχνουμε το μείγμα στο μπολ. Προσθέτουμε την κανέλα, το γαρύφαλλο και το ξύσμα πορτοκαλιού. Κατόπιν προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από αλεύρι και ζυμώνουμε με τα χέρια. 
  • Κάθε φορά προσθέτουμε σε δόσεις το αλεύρι μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή, εύπλαστη ζύμη. Πλάθουμε τα κουλουράκια σε μπαστουνάκια ή σε άλλο σχήμα της αρεσκείας μας και τα μεταφέρουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Τα αλείφουμε με ένα πινέλο με λίγη λιωμένη μαργαρίνη και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
  • Ψήνουμε τα κουλουράκια για περίπου 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Προσοχή να μην τα παραψήσουμε γιατί όσο κρυώνουν θα γίνουν σκληρά.