Πορτοκαλόπιτα με σιρόπι Συνταγή
Print Recipe
5 from 21 votes

Πορτοκαλόπιτα με σιρόπι

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου.
Prep Time15 λεπτά
Cook Time1 ώρα
Total Time1 ώρα 15 λεπτά
Course: Γλυκά
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Πορτοκαλόπιτα, Πορτοκαλόπιτα με σιρόπι
Servings: 10
Calories: 280θερμίδες

Ingredients

  • 1 συσκευασία φύλλο κρούστας
  • 4 αυγά μεγάλα
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 2 πορτοκάλια μεγάλα ξύσμα και χυμό
  • 300 γρ. γιαούρτι πλήρες
  • 2 κ.γλ. βανίλια
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 200 ml ηλιέλαιο

Για το σιρόπι

  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 1,5 φλιτζάνι νερό
  • 1 ξυλάκι κανέλα

Instructions

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Kόβουμε τα φύλλα κρούστας σε μέτριες λωρίδες. 
  • Στο μίξερ χειρός χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα τα αυγά και 200 γρ. ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού. Προσθέτουμε χτυπώντας σε μέτρια ταχύτητα το γιαούρτι, τη βανίλια, το μπέικιν πάουντερ. 
  • Αφού αναμειχθούν τα υλικά προσθέτουμε στο τέλος το ηλιέλαιο. Χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. 
  • Ρίχνουμε λίγα λίγα τα κομμάτια από φύλλα κρούστας, ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ. Μεταφέρουμε το μείγμα της πορτοκαλόπιτας σε λαδωμένο ταψί. 
  • Ψήνουμε για περίπου μια ώρα, μέχρι να ροδίσει και να σχηματίσει χρυσαφένια κρούστα. 
  • Ετοιμάζουμε το σιρόπι.
  • Σε κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό, τον χυμό πορτοκαλιών και την κανέλα σε μέτρια φωτιά για 2 λεπτά. Περιχύνουμε την κρύα πορτοκαλόπιτα με σιρόπι καυτό ή το ανάποδο. 

Video