Go Back
συνταγη για μουσταρδα
Print Recipe
5 from 1 vote

Σπιτική μουστάρδα

Υπέροχη σπιτική μουστάρδα από τον Τάσο Αντωνίου. Μάθετε πώς φτιάχνουμε σπιτική μουστάρδα με σιναπόσπορο, με την πιο εύκολη, γρήγορη και αυθεντική συνταγή.
Προετοιμασία15 λεπτά
Συνολικός χρόνος27 λεπτά
Course: Συνοδευτικά
Cuisine: Διεθνής
Keyword: Σπιτική μουστάρδα
Servings: 12
Θερμίδες: 67θερμίδες

Ingredients

  • 100 γρ. μουστάρδα σε σκόνη
  • 25 γρ. σπόρους σιναπιού
  • 3 πρέζες φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • 2 πρέζες ζάχαρη
  • 2 φλιτζ. λευκό ξίδι
  • 3 κ.σ. νερό

Instructions

  • Σε μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά, εκτός από το ξίδι, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε για 20 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν. Στη συνέχεια, βάζουμε τα υλικά για τη μουστάρδα στο μούλτι, προσθέτουμε το ξίδι και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Η μουστάρδα είναι έτοιμη. Την αποθηκεύουμε σε βαζάκι που κλείνει αεροστεγώς, αποστειρωμένο, και τη διατηρούμε στο ψυγείο.

Notes

Για κίτρινο χρώμα στη μουστάρδα, προσθέτουμε λίγο κουρκουμά στη συνταγή.