Υπέροχη σπιτική μουστάρδα από τον Τάσο Αντωνίου. Μάθετε πώς φτιάχνουμε σπιτική μουστάρδα με σιναπόσπορο, με την πιο εύκολη, γρήγορη και αυθεντική συνταγή.
Προετοιμασία15 λεπτάλεπτά
Συνολικός χρόνος27 λεπτάλεπτά
Course: Συνοδευτικά
Cuisine: Διεθνής
Keyword: Σπιτική μουστάρδα
Servings: 12
Θερμίδες: 67θερμίδες
Ingredients
100γρ. μουστάρδα σε σκόνη
25γρ. σπόρους σιναπιού
3πρέζες φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1κ.σ. αλάτι
2πρέζες ζάχαρη
2φλιτζ. λευκό ξίδι
3κ.σ. νερό
Instructions
Σε μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά, εκτός από το ξίδι, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε για 20 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν. Στη συνέχεια, βάζουμε τα υλικά για τη μουστάρδα στο μούλτι, προσθέτουμε το ξίδι και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Η μουστάρδα είναι έτοιμη. Την αποθηκεύουμε σε βαζάκι που κλείνει αεροστεγώς, αποστειρωμένο, και τη διατηρούμε στο ψυγείο.
Notes
Για κίτρινο χρώμα στη μουστάρδα, προσθέτουμε λίγο κουρκουμά στη συνταγή.