Ντοματόσουπα βελουτέ
Ντοματόσουπα βελουτέ, δροσερή και καλοκαιρινή.
Προετοιμασία10 λεπτά λεπτά
Εκτέλεση20 λεπτά λεπτά
Συνολικός χρόνος30 λεπτά λεπτά
Course: Σούπες
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Ντοματόσουπα βελουτέ
Servings: 5
Θερμίδες: 201θερμίδες
Author: Τάσος Αντωνίου
- 4 ντομάτες μεγάλες αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες
- 4 φλιτζ. χυμός ντομάτας
- 1 φλιτζ. γάλα
- 1/2 φλιτζ. γιαούρτι
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Βάζουμε τις ντομάτες και το χυμό σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς υψηλή φωτιά μέχρι να έρθουν σε σημείο βρασμού. Κατεβάζουμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά. Με το μπλέντερ χειρός πολτοποιούμε το μείγμα στην κατσαρόλα μέχρι να γίνει λείο (αν δε διαθέτουμε, μεταφέρουμε το μείγμα στο μπλέντερ, χτυπάμε καλά και το επιστρέφουμε στην κατσαρόλα). Προσθέτουμε το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και το γιαούρτι ανακατεύοντας καλά με το σύρμα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει, για περίπου 5 λεπτά. Σερβίρουμε σε μπολ και γαρνίρουμε με μυρωδικά της επιλογής μας (βασιλικό ή μαϊντανό κλπ). Συνοδεύουμε τη σούπα με φρυγανισμένο ψωμί.