1συσκευασία ζαχαρούχο γάλαθα χρειαστούμε λίγο, το υπόλοιπο θα το διατηρήσουμε στην κατάψυξη
1 1/4φλιτζ. γάλα με πλήρη λιπαρά
2κ.σ. κακάο σε σκόνη
1/4κ.γλ. χοντρό αλάτι
Instructions
Ετοιμάζουμε το ζαχαρούχο γάλα σε καραμελωμένο σύμφωνα με αυτή τη συνταγή. Αν έχουμε έτοιμο στην κατάψυξη, το αποψύχουμε και κατόπιν το ζεσταίνουμε σε κατσαρολάκι σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε ανακατεύοντας το γάλα, το κακάο και το αλάτι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Όταν πάρει ικανοποιητική θερμοκρασία, αποσύρουμε από την φωτιά και ισομοιράζουμε σε κούπες. Γαρνίρουμε με σαντιγί και επιπλέον καραμελωμένο γάλα (προαιρετικά).