Go Back
Χοιρινό φιλέτο με γέμιση από κάστανα Συνταγή
Print Recipe
5 from 1 vote

Χοιρινό φιλέτο με γέμιση από κάστανα

Προετοιμασία10 λεπτά
Εκτέλεση40 λεπτά
Course: Κυρίως πιάτα
Cuisine: Διεθνής
Keyword: Χοιρινό φιλέτο με γέμιση από κάστανα
Servings: 7
Θερμίδες: 444θερμίδες

Ingredients

  • 800 γρ. φιλέτο από χοιρινό μπούτι
  • 30 κάστανα για τη γέμιση και το γαρνίσμα βρασμένα και καθαρισμένα
  • 12 φύλλα φασκόμηλο φρέσκο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 12 κρεμμυδάκια για στιφάδο
  • 50 ml μαυροδάφνη
  • 150 ml ζωμός κότας
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κ.σ. βούτυρο

Instructions

  • Ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και τα φύλλα φασκόμηλου. Αλατοπιπερώνουμε το φιλέτο που έχουμε κόψει σε λωρίδες. Φτιάχνουμε τα ρολάκια βάζοντας φασκόμηλο και από ένα κάστανο στο καθένα. Σε βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε για 4-5 λεπτά τα ρολάκια, τα κρεμμυδάκια και τα υπόλοιπα κάστανα. Σβήνουμε με τη μαυροδάφνη και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Αποσύρουμε τα ρολάκια και αφήνουμε στην άκρη. Προσθέτουμε στο τηγάνι τον ζωμό κοτόπουλου και αφήνουμε να σιγοβράσει η σάλτσα μέχρι να δέσει. Προαιρετικά προσθέτουμε το βούτυρο. Σερβίρουμε αμέσως συνοδεύοντας με τα κρεμμύδια και τα κάστανα.