Ταραμοκεφτέδες
Print Recipe

Ταραμοκεφτέδες

Νόστιμοι, παραδοσιακοί ταραμοκεφτέδες για το τραπέζι της νηστείας από τον Τάσο Αντωνίου. Αγαπημένος μεζές για το ούζο!
Course: Ορεκτικά
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Ταραμοκεφτέδες
Servings: 6
Calories: 150θερμίδες

Ingredients

  • 140 γρ. λευκό ταραμά
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250 γρ. ψίχα ψωμιού
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • φρυγανιά τριμμένη για το πανάρισμα
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Instructions

  • Μουλιάζουμε το ψωμί σε νερό. Το στύβουμε πολύ καλά και το θρυμματίζουμε καλά μέσα σε μπολ.
  • Προσθέτουμε στο μπολ όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Το βάζουμε για 15 λεπτά στο ψυγείο να δέσουν τα υλικά μεταξύ τους.
  • Πλάθουμε κεφτεδάκια, τα περνάμε από την τριμμένη φρυγανιά και τα τηγανίζετε όπως είναι κρύα από το ψυγείο μέσα σε σε καυτό λάδι.

Notes

Για τους ταραμοκεφτέδες, θα χρησιμοποιήσετε ένα καλό χωριάτικο ψωμί, όχι αφράτο.