Μπακαλιάρος με σπανάκι συνταγή
Print Recipe
5 from 1 vote

Μπακαλιάρος με σπανάκι

Μπακαλιάρος με σπανάκι στον φούρνο από τον Τάσο Αντωνίου! Μια υγιεινή συνταγή για ψάρι με λαχανικά στον φούρνο που μπορείτε να απολαύσετε με όλη την οικογένεια.
Prep Time10 λεπτά
Cook Time45 λεπτά
Total Time55 λεπτά
Course: Κυρίως πιάτα
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Μπακαλιάρος με σπανάκι
Servings: 4
Calories: 228θερμίδες

Ingredients

  • 1 κιλό φιλέτο μπακαλιάρου ξαρμυρισμένο
  • 1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 πράσο
  • 1 κιλό σπανάκι
  • 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Instructions

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
  • Σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια και το πράσο μέχρι να μαραθούν, για 2-3 λεπτά.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε στο τηγάνι το σπανάκι, τον πελτέ ντομάτας και το πιπέρι. Αφού τα αφήσουμε να πάρουν μια βράση για 4-5 λεπτά, αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά.
  • Στρώνουμε το σπανάκι σε ένα ταψί και βάζουμε από πάνω τον ξαρμυρισμένο μπακαλιάρο. Ψήνουμε το φαγητό για 45 λεπτά περίπου.