Go Back
Πεπέκι συνταγή
Print Recipe
5 from 1 vote

Πεπέκι

Πεπέκι: Η ηπειρώτικη πίτα με τα λίγα υλικά.
Προετοιμασία10 λεπτά
Εκτέλεση45 λεπτά
Συνολικός χρόνος55 λεπτά
Course: Κυρίως πιάτα
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Πεπέκι
Servings: 10
Θερμίδες: 350θερμίδες

Ingredients


  • 200 γραμμ. αλεύρι μαλακό
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 αυγά
  • 2 κεσεδάκια γιαούρτι πλήρες 10% λιπαρά
  • 1/4 μετράμε με τον κεσέ γιαουρτιού ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά προαιρετικά
  • 300 γραμμ. φέτα σε τρίμματα ή τριμμένη σε χοντρό τρίφτη

Instructions

  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Σε μία μπασίνα (μπολ μεγάλο) ρίχνουμε τα αυγά, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο και την πάπρικα. Τα ανακατεύουμε με το σύρμα να ενωθούν και προσθέτουμε τη φέτα. Ανακατεύουμε. Λίγο λίγο ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το κουτάλι ή με το χέρι. Σε λαδωμένο και πασπαλισμένο με αλεύρι ταψί νούμερο 36 αδειάζουμε το πεπέκι και το στρώνουμε (την επιφάνεια) με κουτάλι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε αντιστάσεις στους 180οC, πάνω και κάτω στην τελευταία σχάρα, γύρω στα 45΄, ώσπου να ροδίσει καλά. Σερβίρεται ζεστή ή κρύα.

Notes

Μη χρησιμοποιήσετε μικρό ταψί γιατί η πίτα πρέπει να είναι λεπτή.