Go Back
Χοιρινό πρασοσέλινο
Print Recipe
5 from 1 vote

Χοιρινό πρασοσέλινο

Προετοιμασία10 λεπτά
Εκτέλεση1 ώρα 30 λεπτά
Συνολικός χρόνος1 ώρα 40 λεπτά
Course: Κυρίως πιάτα
Cuisine: Διεθνής
Keyword: Χοιρινό πρασοσέλινο
Servings: 6
Θερμίδες: 346θερμίδες

Ingredients

  • 1½ κιλό χοιρινό από μπούτι κομμένο σε μερίδες
    1½ κιλό πράσα κομμένα σε κομμάτια των 5 εκ.
    1 μάτσο σέλινο
    1 ποτήρι κρασιού κόκκινο κρασί
    1 συσκευασία 400 γραμμ. ντοματάκια κονκασέ
    1/2 φλ. ελαιόλαδο
    αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Instructions

  • Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τις μερίδες κρέατος απ' όλες τις πλευρές. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό και σκεπάζουμε.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 45΄, μέχρι να μισογίνει το κρέας.
  • Τότε προσθέτουμε τα πράσα σε κομμάτια, τα ντοματάκια και το σέλινο. Αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα του φαγητού για περίπου μισή ώρα, μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας και να μείνει με λίγη, αλλά μελωμένη σάλτσα.