Η τέλεια ζεστή σοκολάτα
Η τέλεια ζεστή σοκολάτα από τον Τάσο Αντωνίου. Ίσως η ωραιότερη συνταγή για βελούδινη ζεστή σοκολάτα για τις κρύες μέρες του χειμώνα.
Προετοιμασία2 λεπτά λεπτά
Εκτέλεση5 λεπτά λεπτά
Συνολικός χρόνος7 λεπτά λεπτά
Course: Ροφήματα & Ποτά
Cuisine: Διεθνής
Keyword: ζεστή σοκολάτα
Servings: 4
Θερμίδες: 80θερμίδες
- 2 φλιτζάνια φρέσκο γάλα με πλήρες λιπαρά σε θερμοκρασία δωματίου
- 100 γρ. κουβερτούρα με υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο ψιλοκομμένο
- 1-2 κ.γλ. κορν φλάουρ
- 1 κ.σ. ζάχαρη
Σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το γάλα (κρατάμε λίγο γάλα στην άκρη για να διαλύσουμε το κορν φλάουρ).
Προσθέτουμε στο ζεστό γάλα την κουβερτούρα. Με το σύρμα ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να ομογενοποιηθεί με το γάλα.
Σε φλιτζάνι αναμειγνύουμε το γάλα που κρατήσαμε στην άκρη με το κορν φλάουρ. Προσθέτουμε το μείγμα κορν φλάουρ στο κατσαρολάκι και ανακατεύουμε καλά.
Προαιρετικά προσθέτουμε ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε τη ζεστή σοκολάτα σε φλιτζάνια και απολαμβάνουμε αμέσως.