Scones, αγγλικά ψωμάκια με σταφίδες
Scones με σταφίδες
Προετοιμασία
15 λεπτά
Εκτέλεση
17 λεπτά
 
Τα scones είναι αγγλικά ψωμάκια με σταφίδες. Συνδυάζονται ιδανικά με μαρμελάδα για το πρωινό. Η αφράτη βουτυρένια γεύση τους θα σας συνεπάρει!
Μερίδες: 12
Θερμίδες: 268 θερμίδες
Υλικά
  • 2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/3 φλιτζ. ζάχαρη
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ 
  • ¼  κ.γλ. μαγειρική σόδα
  • ½ κ.γλ. αλάτι
  • 8 κ.σ ανάλατο βούτυρο κρύο
  • ½ φλιτζ. σταφίδες
  • ½ φλιτζ. κρέμα γάλακτος
  • 1 μεγάλο αυγό
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC.

  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα, το βούτυρο και στο τέλος τις σταφίδες.

  3. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το αυγό μέχρι να ενσωματωθύν και να έχουν απαλή υφή.

  4. Με ένα πιρούνι ανακατεύουμε το μείγμα της κρέμας μέσα στη ζύμη. Με τα χέρια μας κάνουμε τη ζύμη μια μπάλα. Αν κολλάει, δεν μας ανησυχεί.

  5. Mε κουπάτ ή με τα χέρια σχηματίζουμε στρογγυλά ψωμάκια σε μεσαίο μέγεθος. Τα μεταφέρουμε σε αλευρωμένο ταψί και ψήνουμε για πείπου 17 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Τα σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου τυλιγμένα με πετσέτα κουζίνας ώστε να παραμείνουν μαλακά.