Print Recipe
5 from 1 vote

Τάρτα Tatin με αχλάδια

Τάρτα Tatin με αχλάδια συνταγή για την καλύτερη και πιο εύκολη τάρτα που έχετε φτιάξει από τον Τάσο Αντωνίου. 
Prep Time50 λεπτά
Cook Time45 λεπτά
Total Time1 ώρα 35 λεπτά
Course: Γλυκά
Cuisine: Διεθνής
Keyword: Τάρτα Tatin με αχλάδια
Servings: 4
Calories: 250θερμίδες

Ingredients

Instructions

  • Καθαρίζουμε και ξεφλουδίζουμε τα αχλάδια. Κατόπιν τα κόβουμε στη μέση σε δύο κομμάτια και αφαιρούμε τον πυρήνα.
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ψήνουμε την ζάχαρη μέχρι να γίνει καραμέλα. Προσθέτουμε το βούτυρο, τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα. Ρίχνουμε τα αχλάδια και τα αφήνουμε να καραμελώσουν για 30-40 λεπτά, ανακατεύοντας συνέχεια και καλύπτοντας τα με τους καραμελωμένους χυμούς που μένουν στο τηγάνι. Αν θέλουμε πιο σιροπιαστή υφή, προσθέτουμε λίγο νερό. Όταν μαλακώσουν και πάρουν το χρώμα της καραμέλας, είναι έτοιμα. 
  • Στρώνουμε την φόρμα ψησίματος με αντικολλητικό χαρτί. Μεταφέρουμε στην φόρμα τα αχλάδια, με την εξωτερική πλευρά προς τα κάτω. Περιχύνουμε τα αχλάδια με την καραμέλα που μας περίσσεψε στο τηγάνι. Καλύπτουμε τα αχλάδια με τη ζύμη και με ένα μαχαίρι κόβουμε περιμετρικά τη ζύμη που ίσως εξέχει.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για περίπου 45 λεπτά.
  • Αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει και ξεφορμάρουμε αναποδογυρίζοντάς την σε μια πιατέλα. Σερβίρουμε αμέσως ή όταν πάρει θερμοκρασία δωματίου.

Notes

Βρείτε τη συνταγή για τάρτα Tatin με μήλα εδώ.