Go Back
Παγωμένη κρέμα με σοκοπάστα
Print Recipe
5 from 1 vote

Παγωμένη κρέμα με σοκοπάστα

Παγωμένη κρέμα με σοκοπάστα, αυτή η συνταγή για γίνει η αγαπημένη σας σοκολατοσυνταγή.
Προετοιμασία15 λεπτά
Αναμονή2 ώρες
Συνολικός χρόνος2 ώρες 15 λεπτά
Course: Γλυκά
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Παγωμένη κρέμα με σοκοπάστα
Servings: 4
Θερμίδες: 300θερμίδες

Ingredients


  • 2 κρόκοι αυγών
    25 γρ. ζάχαρη
    125 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
    250ml. γάλα με πλήρη λιπαρά
    7 κ.σ. σοκοπάστα ή πραλίνα φουντουκιού
    βρείτε τη συνταγή εδώ

Instructions

  • Χτυπάμε τους κρόκους και τη ζάχαρη με μίξερ χειρός στη μεσαία ταχύτητα, μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.
  • Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και το γάλα μέχρι να ξεκινήσουν να βράζουν. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε στο μείγμα κρόκων και ανακατεύουμε καλά.
  • Ξαναρίχνουμε το μείγμα στο κατσαρολάκι και το ζεσταίνουμε μέχρι να βράσει. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και ρίχνουμε τη σοκοπάστα ή την πραλίνα φουντουκιού. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Ισομοιράζουμε σε μπολάκια και αφήνουμε να κρυώσει η κρέμα. Τοποθετούμε στην κατάψυξη και τα αφήνουμε για 2 ώρες.