Παγωμένη κρέμα με σοκοπάστα
Παγωμένη κρέμα με σοκοπάστα, αυτή η συνταγή για γίνει η αγαπημένη σας σοκολατοσυνταγή.
Προετοιμασία15 λεπτά λεπτά
Αναμονή2 ώρες ώρες
Συνολικός χρόνος2 ώρες ώρες 15 λεπτά λεπτά
Course: Γλυκά
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Παγωμένη κρέμα με σοκοπάστα
Servings: 4
Θερμίδες: 300θερμίδες
2 κρόκοι αυγών
25 γρ. ζάχαρη
125 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
250ml. γάλα με πλήρη λιπαρά
7 κ.σ. σοκοπάστα ή πραλίνα φουντουκιού βρείτε τη συνταγή εδώ
Χτυπάμε τους κρόκους και τη ζάχαρη με μίξερ χειρός στη μεσαία ταχύτητα, μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.
Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και το γάλα μέχρι να ξεκινήσουν να βράζουν. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε στο μείγμα κρόκων και ανακατεύουμε καλά.
Ξαναρίχνουμε το μείγμα στο κατσαρολάκι και το ζεσταίνουμε μέχρι να βράσει. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και ρίχνουμε τη σοκοπάστα ή την πραλίνα φουντουκιού. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Ισομοιράζουμε σε μπολάκια και αφήνουμε να κρυώσει η κρέμα. Τοποθετούμε στην κατάψυξη και τα αφήνουμε για 2 ώρες.