Γιαούρτι με ψημένα σύκα
Print Recipe
5 from 1 vote

Γιαούρτι με ψημένα σύκα

Prep Time25 λεπτά
Course: Γλυκά
Cuisine: Διεθνής
Keyword: Γιαούρτι με ψημένα σύκα
Servings: 2
Calories: 289θερμίδες

Ingredients

  • 2 ώριμα σύκα
    2 κ.σ. καρύδια
    1 φλιτζ. στραγγιστό γιαούρτι
    2 κ.σ. μέλι

Instructions

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190oC.
  • Κόβουμε τα σύκα σε τέσσερα κομμάτια και τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνα στρωμένη σε λαδόκολλα με την εσωτερική τους πλευρά προς τα πάνω.
  • Αραδιάζουμε στη λαμαρίνα και τα καρύδια.
  • Ψήνουμε τα καρύδια για περίπου 6' μέχρι να σκουρύνει το χρώμα τους, και τα σύκα για περίπου 20' μέχρι να τρέξουν οι χυμοί τους και να μαλακώσουν αρκετά. Αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Σε ένα ποτηράκι γεμίζουμε με μία στρώση γιαούρτι, μετά με μια στρώση σύκα και καρύδια και περιχύνουμε με μέλι. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία όσες φορές θέλουμε και σερβίρουμε.