Φανουρόπιτα με πορτοκαλάδα
Print Recipe

Φανουρόπιτα

Φανουρόπιτα από τον Τάσο Αντωνίου. Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα την παραδοσιακή νηστίσιμη πίτα με 7 ή 9 υλικά για τη γιορτή του Αγίου Φανουρίου με τη συνταγή του Τάσου!
Prep Time10 λεπτά
Cook Time50 λεπτά
Total Time1 ώρα
Course: Γλυκά
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Φανουρόπιτα με πορτοκαλάδα
Servings: 6
Calories: 420θερμίδες

Ingredients

  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 300 γρ. πορτοκαλάδα με ανθρακικό
  • 300 γρ. ελαιόλαδο
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.γλ. μαγειρική σόδα
  • 1 κ.γλ. γαρύφαλλο
  • 1 κ.γλ. κανέλα
  • 125 γρ. καρυδόψιχα
  • 125 γρ. σταφίδες
  • ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα προαιρετικά

Instructions

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνούμε όλα τα υγρά υλικά με τη ζάχαρη, το γαρύφαλο, την κανέλα και τη μαγειρική σόδα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το προσθέτουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά με σύρμα. Ρίχνουμε τα καρύδια και τις σταφίδες και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθούν καλά τα υλικά.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε ταψάκι και το ισιώνουμε για να ψηθεί ομοιόμορφα.
  • Ψήνουμε για περίπου μία ώρα. Πασπαλίζουμε προαιρετικά με ζάχαρη άχνη.