Κρέπες
Κρέπες η βασική συνταγή. Με αυτή τη συνταγή θα φτιάξετε ζύμη για τέλειες γλυκιές και αλμυρές κρέπες, τις οποίες μπορείτε να γεμίσετε με τα αγαπημένα σας υλικά.
Προετοιμασία15 λεπτά λεπτά
Εκτέλεση4 λεπτά λεπτά
Συνολικός χρόνος19 λεπτά λεπτά
Course: Γλυκά
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Κρέπες
Servings: 4
Θερμίδες: 137θερμίδες
- 120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 120 ml γάλα
- 2 αυγά
- 1/2 κ.σ ζάχαρη
- πραλίνα φουντουκιού για το σερβίρισμα
- τριμμένο μπισκότο για το σερβίρισμα
Σε μπολ χτυπάμε το σύρμα αλεύρι για όλες τις χρήσεις, γάλα, αυγά και ζάχαρη.
Σε τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και το απλώνουμε σε όλο το σκεύος. Ρίχνουμε 2 μεγάλες κουταλιές από το μείγμα για κρέπες. Γυρίζουμε το τηγάνι για να απλωθεί παντού το μείγμα της κρέπας. Αφήνουμε την κρέπα να ψηθεί από την μια πλευρά για λίγα λεπτά. Όταν ξεκολλάει από τα τοιχώματα, την αναποδογυρίζουμε για να ψηθεί από την άλλη πλευρά. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει το μείγμα για κρέπες.
Στη συνέχεια απλώνουμε πραλίνα φουντουκιού στην άκρη της κρέπας. Την διπλώνουμε και επικαλύπτουμε ξανά με πραλίνα. Πασπαλίζουμε με τριμμένο μπισκότο και διπλώνουμε ξανά την κρέπα.