Go Back
Ομελέτα φούρνου
Print Recipe
5 from 3 votes

Ομελέτα φούρνου

Ομελέτα φούρνου με πατάτες από τον Τάσο Αντωνίου! Μια πλούσια και γευστική ομελέτα με πιπεριές, γαλοπούλα και τυρί που αποτελεί ένα εξαιρετικό γεύμα.
Προετοιμασία10 λεπτά
Εκτέλεση30 λεπτά
Συνολικός χρόνος40 λεπτά
Course: Κυρίως πιάτα
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Ομελέτα φούρνου
Servings: 4
Θερμίδες: 315θερμίδες

Ingredients

  • 3 πιπεριές ψιλοκομμένες
  • 8 αυγά
  • 4 φέτες γαλοπούλα ψιλοκομμένη
  • 3-4 κ.σ. κίτρινο τυρί τριμμένο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 πρέζα πάπρικα
  • 2 κ.σ. σόδα ή ανθρακούχο νερό
  • ελαιόλαδο για το ταψί

Instructions

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190° Λαδώνουμε ελαφρώς ένα μέτριο ταψί.
  • Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τις πιπεριές, τη γαλοπούλα, το τυρί και ανακατεύουμε. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε την πάπρικα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το σύρμα, μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά.
  • Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για περίπου 25 - 30 λεπτά ή μέχρι να δέσει το μείγμα και να ροδίσει η ομελέτα.
  • Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και σερβίρουμε την ομελέτα φούρνου χλιαρή.

Video