Ταχινόσουπα Συνταγή
Print Recipe
5 from 1 vote

Ταχινόσουπα

Ταχινόσουπα πεντανόστιμη από τον Τάσο Αντωνίου. Μια υγιεινή ταχινόσουπα με λαχανικά μαγειρεμένα χωρίς λάδι, ιδανική για τη νηστεία και αποτοξίνωση.
Prep Time20 λεπτά
Cook Time30 λεπτά
Total Time50 λεπτά
Course: Σούπες
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Ταχινόσουπα
Servings: 4
Calories: 137θερμίδες

Ingredients

  • 1 κρεμμύδι μεγάλο κομμένο στα 4
  • 3 καρότα μέτρια
  • 3 κολοκύθια
  • 2 πατάτες
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • 1 σελινόριζα
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • ½ φλιτζάνι ταχίνι
  • αλάτι πιπέρι

Instructions

  • Καθαρίζουμε και κόβουμε τα λαχανικά σε μεγάλα κομμάτια. Τα βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και τα βράζουμε με δυο λίτρα νερό και αλατοπίπερο για 30-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  • Κρατάμε στην άκρη μια κουτάλα ζωμό από τη σούπα και πολτοποιούμε τον υπόλοιπο ζωμό τα λαχανικά της σούπας μέσα στην κατσαρόλα με ραβδομπλέντερ. Αν χρειάζεται αραίωμα προσθέτουμε νερό και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
  • Ανακατεύουμε τον χυμό λεμονιού με το ταχίνι και προσθέτουμε σιγά σιγά το ζωμό που αφήσαμε στην άκρη. Αφού ομογενοποιηθούν τα υλικά προσθέτουμε μια κουτάλα βελουτέ από την κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Επαναφέρουμε το μείγμα στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας εκτός φωτιάς μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
  • Σερβίρουμε την ταχινόσουπα ζεστή.