Pancakes με μήλα
Pancakes με μήλα, φανταστική συνταγή. Αυτά τα pancakes μοιάζουν με λουκουμάδες και συνοδεύονται ιδανικά με καφέ, ζάχαρη και κανέλα!
Προετοιμασία1 ώρα ώρα
Εκτέλεση20 λεπτά λεπτά
Συνολικός χρόνος1 ώρα ώρα 20 λεπτά λεπτά
Course: Γλυκά
Cuisine: Διεθνής
Keyword: Pancakes με μήλα
Servings: 4
Θερμίδες: 237θερμίδες
- 380 γρ. αλεύρι
- 3 κ.σ. ζάχαρη
- 2 1/2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- 280 γρ. γάλα
- 1 αυγό
- Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
- 5 μήλα καθαρισμένα
- ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα
- Κανέλα για το σερβίρισμα
Σε μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, το γάλα και το αυγό.
Καθαρίζουμε τα μήλα και αφαιρούμε τον πυρήνα. Στη συνέχεια τα κόβουμε σε ροδέλες πάχους 2 εκ.
Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε ηλιέλαιο τόσο ώστε να κολυμπάνε μέσα οι ροδέλες. Είναι έτοιμο όταν αρχίσει να αχνίζει.
Βουτάμε μια μια τις ροδέλες μήλου στον χυλό και στη συνέχεια βάζουμε λίγες λίγες τις ροδέλες στο τηγάνι, αφήνοντας τες πρώτα να στάξουν τον περιττό χυλό. Κάθε φορά βάζουμε 3 – 4 ροδέλες και τις τηγανίζουμε για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να αποκτήσουν μια τραγανή, χρυσαφένια κρούστα. Βγάζουμε κάθε δόση με τρυπητή κουτάλα και τις αφήνουμε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Τις βάζουμε σε μια πιατέλα, τις πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα και τις σερβίρουμε αμέσως.