1/2 φλιτζ. μαγειρεμένη κινόα 2 ματσάκια μαϊντανό 1 ματσάκι κολίανδρο 2 κ.σ. άνηθο 1/2 κόκκινη καυτερή πιπερίτσακαθαρισμένη και ψιλοκομμένη 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο Για το ντρέσινγκ: 6 κ.σ. ελαιόλαδο ξύσμα από 1 μεσαίο λεμόνι 3 κ.σ. χύμο λεμονιού 1 κ.γλ. αλάτι χονδρό Για το γαρνίρισμα: λίγη φρέσκια μέντα μερικές φετούλες λεμονιού
Instructions
Μαγειρεύουμε την κινόα σύμφωνα με αυτή τη συνταγή.
Καθαρίζουμε και στεγνώνουμε με μια πετσέτα το μαϊντανό, τον κολίανδρο και τον άνηθο, πετώντας τα σπασμένα φυλλαράκια. Σε ένα ξύλο κοπής, με ένα μαχαίρι ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά.
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι το ελαιόλαδο, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού με το αλάτι.
Σε ένα μεσαίο μπολ, αναμειγνύουμε την κινόα, τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, την καυτερή πιπερίτσα και το κρεμμυδάκι και ρίχνουμε σιγά σιγά το ντρέσινγκ. Αφήνουμε τη σαλάτα για λίγο στην άκρη για 15 λεπτά και κατόπιν δοκιμάζουμε αν χρειάζεται και άλλο αλάτι.
Σερβίρουμε σε μπολ και γαρνίρουμε με λίγα φύλλα μέντας και μερικές φετούλες λεμονιού.