Πουρές πατάτας, βελούδινος και μεταξένιος! Συνοδεύστε κρεατικά, ψαρικά, πουλερικά και αρωματίστε τον με μοσχοκάρυδο.
Προετοιμασία5 λεπτάλεπτά
Εκτέλεση35 λεπτάλεπτά
Συνολικός χρόνος40 λεπτάλεπτά
Course: Συνοδευτικά
Cuisine: Διεθνής
Keyword: Πουρές πατάτας
Servings: 4
Θερμίδες: 230θερμίδες
Ingredients
6μέτριες πατάτες
1κ.σ. βούτυρο
1/2φλ. τσαγιού γάλα
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1πρέζαμοσχοκάρυδοφρεσκοτριμμένο
Instructions
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε καρέ και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Τις σουρώνουμε και τις ξαναβάζουμε στην ίδια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Με ένα πιρούνι τις πιέζουμε ελαφρά μέχρι να λιώσουν. Προσθέτουμε το βούτυρο και το γάλα.
Αλατοπιπερώνουμε ανακατεύοντας καλά.
Τρίβουμε μοσχοκάρυδο και σερβίρουμε τον πουρέ ως συνοδευτικό για κρέας, κοτόπουλο ή ψάρι.