Print Recipe

Βίδες με πέστο

Ingredients

  • 500 γραμμ. βίδες
  • 2 φλιτζ. φρέσκα φύλλα βασιλικού πολύ ψιλοκομμένα
  • 1/4 φλιτζ. κουκουνάρι
  • 1/4 φλιτζ. αμύγδαλα
  • 1/2 φλιτζ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 σταγόνα ταμπάσκο

Instructions

  • 1. Ψήνουμε το κουκουνάρι και τα αμύγδαλα στο φούρνο για 10 λεπτά στους 200°C, μέχρι να ψηθούν και να ροδίσουν.
  • 2. Όταν είναι έτοιμα τα χτυπάμε στο μπλέντερ σε μεσαία ταχύτητα μαζί με το βασιλικό, το σκόρδο, 1/2 κ. γλ. αλάτι και ελάχιστο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ρίχνουμε το λάδι σιγά-σιγά ώστε το μείγμα πέστο να γίνει αρκετά πηχτό.
  • 3. Ρίχνουμε το πέστο σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε την παρμεζάνα, λίγο αλατοπίπερο και τα ανακατεύουμε. Βράζουμε τις βίδες για περίπου 8 λεπτά σε αλατισμένο με νερό και το ταμπάσκο και τις στραγγίζουμε. Τις ρίχνουμε στο μπολ με τη σάλτσα πέστο και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρονται αμέσως.
  • Για 4 άτομα
  • Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά