Κουραμπιέδες
Print Recipe
5 from 5 votes

Κουραμπιέδες

Κουραμπιέδες βουτύρου παραδοσιακοί από τον Τάσο Αντωνίου. Φτιάξτε πεντανόστιμους και αφράτους κουραμπιέδες, το παραδοσιακό γλυκό που δεν λείπει από κανένα χριστουγεννιάτικο τραπέζι.
Prep Time25 λεπτά
Cook Time20 λεπτά
Total Time45 λεπτά
Course: Γλυκά
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Κουραμπιέδες
Servings: 50
Calories: 180θερμίδες

Ingredients

  • 250 γρ. αιγοπρόβειο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 40 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 150 γρ. λευκό αμύγδαλο καβουρδισμένο στους 160οC για 10 λεπτά

Instructions

  • Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το αιγοπρόβειο βούτυρο (το οποίο έχει μαλακώσει αρκετά) με τη ζάχαρη άχνη, χρησιμοποιώντας το εξάρτημα του αυγοδάρτη.
  • Όταν αφρατέψει καλά, διπλασιαστεί σε όγκο και γίνει μια βελούδινη λευκή κρέμα με απαλές κόρυφες, είναι έτοιμο. Θα χρειαστούν περίπου 20 λεπτά χτύπημα στη μεσαία ταχύτητα.
  • Αλλάζουμε εξάρτημα στο μίξερ και χρησιμοποιούμε το φτερό. Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
  • Στο γουδί, σπάμε το αμύγδαλο. Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα, προσθέτουμε το σπασμένο αμύγδαλο και ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε γάντια κατάλληλα για μαγειρική και πλάθουμε τους κουραμπιέδες στο σχήμα και το μέγεθος της αρεσκείας μας. Προσέχουμε οι κουραμπιέδες να έχουν το ίδιο μέγεθος για να ψηθούν ομοιόμορφα.
  • Ακουμπάμε τους κουραμπιέδες σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για περίπου 20 λεπτά.
  • Όταν ψηθούν, πριν κρυώσουν τους βουτάμε σε άφθονη ζάχαρη άχνη μέχρι να καλυφθούν καλά.
  • Σερβίρουμε τους κουραμπιέδες σε γιορτινή πιατέλα.

Video

Notes

Οι κουραμπιέδες μπορούν να διατηρηθούν για εβδομάδες όταν τους αποιθηκεύσουμε κρύους σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς.