Go Back
Μελόψωμο
Print Recipe
5 from 2 votes

Μελόψωμο

Μελόψωμο, ένα πολύ διαφορετικό γλυκό ψωμί, ιδιαίτερο και με πλούσια γεύση είναι σίγουρο πως θα σας εντυπωσιάσει.
Προετοιμασία20 λεπτά
Εκτέλεση1 ώρα 15 λεπτά
Συνολικός χρόνος1 ώρα 35 λεπτά
Course: Γλυκά
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Μελόψωμο
Servings: 6
Θερμίδες: 400θερμίδες

Ingredients

  • 150 γρ. καρυδόψιχα
  • 225 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 ⁄4 κ.γλ. τζίντζερ
  • 1/4 κ.γλ. κανέλα
  • 150 γρ. βούτυρο
  • 125 γρ. μαλακή καστανή ζάχαρη
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 2 μεγάλα αυγά χτυπημένα
  • 215 γρ. μπανάνες χωρίς φλούδα

Instructions

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160οC στον αέρα. Αλευρώνουμε και βουτυρώνουμε μια ορθογώνια φόρμα για κέικ.
  • Καβουρδίζουμε την καρυδόψιχα στον φούρνο για 5 λεπτά. Κατόπιν την κόβουμε σε χοντρά κομμάτια και τη βάζουμε σε μπολ. Κοσκινίζουμε στο ίδιο μπολ το αλεύρι και τα μπαχαρικά.
  • Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάμε το βούτυρο με το μίξερ χειρός μέχρι να μαλακώσει πολύ καλά. Ρίχνουμε τη ζάχαρη και το μέλι καια ανακατεύουμε μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αυγά στο μείγμα και χτυπάμε καλά.
  • Λιώνουμε τις μπανάνες και τις προσθέτουμε στο μείγμα βουτύρου, μαζί με το αλεύρι, τα μπαχαρικά και τους ξηρούς καρπούς. Ανακατεύουμε και μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα.
  • Ψήνουμε για 1 ώρα και 15 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει πριν το σερβίρουμε.