Σπαγγέτι με βούτυρο
Σπαγγέτι βουτύρου από τον Τάσο Αντωνίου. Η πιο γευστική και εύκολη μακαρονάδα με βούτυρο και σκόρδο που έχετε δοκιμάσει!
Προετοιμασία5 λεπτά λεπτά
Εκτέλεση10 λεπτά λεπτά
Συνολικός χρόνος15 λεπτά λεπτά
Course: Κυρίως πιάτα
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Σπαγγέτι με βούτυρο
Servings: 3
Θερμίδες: 329θερμίδες
- 500 γραμ. ζυμαρικά σπαγγέτι
4 κ.σ χυμό λεμονιού
ξύσμα 2 λεμόνια
- 50 γρ. βούτυρο
- 3 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
- 4 κ.σ.
χυμός λεμονιού
και ξύσμα
λίγα φύλλα βασιλικό
για το γαρνίρισμα
Βράζουμε τα μακαρόνια σε μια κατσαρόλα με αρκετό αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν al dente.
Σε μια μικρή κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να πάρει ένα ελαφρώς καστανό χρώμα.
Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και τσιγαρίζουμε για περίπου μισό λεπτό.
Ρίχνουμε το μείγμα στα μακαρόνια, προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα λεμονιών και γαρνίρουμε με λίγα φύλλα βασιλικού.