Print Recipe
5 from 1 vote

Μακαρονάδα aglio e olio

Μακαρονάδα aglio, olio e peperoncino! Μια κλασική ιταλική μακαρονάδα με σκόρδο, ελαιόλαδο και μπούκοβο, απλή αλλά πεντανόστιμη και ιδανική για τις μέρες που θέλεις να μαγειρέψεις κάτι γευστικό στο τσακ μπαμ.
Prep Time2 λεπτά
Cook Time10 λεπτά
Total Time12 λεπτά
Course: Κυρίως πιάτα
Cuisine: Διεθνής
Keyword: Μακαρονάδα aglio e olio
Servings: 4
Calories: 223θερμίδες

Ingredients

  • 200 γρ. σπαγγέτι βρασμένα al dente
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 πρέζα μπούκοβο
  • λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1/2 λεμόνι χυμός
  • αλάτι

Instructions

  • Ζεσταίνουμε εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε το σκόρδο. Προσθέτουμε το μπούκοβο και ανακατεύουμε να βγάλει τα αρώματά του. Προσθέτουμε μέσα τα βρασμένα al dente σπαγγέτι μας και λίγο από τον νερό στο οποίο έβρασαν. Ανακατεύουμε καλά. Περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού και αλατίζουμε. Πασπαλίζουμε με φρεσκοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε ξανά να δέσουν όλες οι γεύσεις και τα αρώματα. Σερβίρουμε τη μακαρονάδα ζεστή!

Video