Go Back
μακαρόνια με τόνο
Print Recipe
5 from 1 vote

Μακαρόνια φαρφάλες με τόνο

Μακαρόνια με τόνο από τον Τάσο Αντωνίου. Μια εύκολη και υγιεινή μακαρονάδα με τόνο, κάππαρη και λιαστή ντομάτα. Ένα πιάτο ιδανικό και για φοιτητές!
Προετοιμασία5 λεπτά
Εκτέλεση15 λεπτά
Συνολικός χρόνος20 λεπτά
Course: Κυρίως πιάτα
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Μακαρόνια φαρφάλες με τόνο
Servings: 1
Θερμίδες: 350θερμίδες

Ingredients

  • 1 πακέτο μακαρόνια φιογκάκια
    100 γρ. κουκουνάρι
    2 κ.σ ελαιόλαδο
    2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
    2 κονσέρβες τόνο σε νερό
    2 κ.σ κάπαρη
    3 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
    Λίγο φρέσκο βασιλικό για το γαρνίρισμα

Instructions

  • Βράζουμε τα μακαρόνια σε μια κατσαρόλα με αρκετό αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν al dente.
  • Σε αντικολλητικό κατά προτίμηση τηγάνι καβουρντίζουμε το κουκουνάρι, ανακατεύοντας καλά μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Στη συνέχεια το βγάζουμε από το τηγάνι και το αφήνουμε σε ένα πιάτο στην άκρη.
  • Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το σκόρδο και το αφήνουμε να ροδίσει για ένα λεπτό.
  • Στη συνέχεια στραγγίζουμε τον τόνο από το νερό και τον ρίχνουμε στο τηγάνι, ανακατεύουμε και προσθέτουμε την κάπαρη, την λιαστή ντομάτα και το κουκουνάρι.
  • Τέλος, ρίχνουμε στο τηγάνι τα μακαρόνια και ανακατεύουμε καλά μέχρι να δέσουν καλά τα υλικά μας.
  • Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με λίγα φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού.