Μαλακά μπισκότα σε 10 λεπτά
Print Recipe
5 from 1 vote

Μαλακά μπισκότα σε 10 λεπτά (soft cookies)

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.
Prep Time10 λεπτά
Cook Time10 λεπτά
Total Time20 λεπτά
Servings: 30
Calories: 135θερμίδες

Ingredients


  • 530 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
    250 γρ. βούτυρο
    125 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
    250 γρ. καστανή ζάχαρη
    1/2 κ.γ. αλάτι
    2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
    2 αυγά
    300 γρ. σταγόνες σοκολάτας

Instructions

  • Αναμειγνύουμε σε μπολ όλα τα στερεά υλικά. 
  • Στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα χτυπάμε το βούτυρο με την καστανή ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να γίνουν κρέμα. Προσθέτουμε τη βανίλια και το αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1 λεπτό. Κατόπιν προσθέτουμε τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Τέλος προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε με τη μαρίζ τη ζύμη. Προαιρετικά καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
  • Σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα αφήνουμε κουταλιά-κουταλιά τη ζύμη, προσέχοντας να έχουν τα μπισκότα κενό μεταξύ τους γιατί στο ψήσιμο θα φουσκώσουν και θα κολλήσουν. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC, στο μεσαίο ράφι του φούρνου, για 10 λεπτά. Τα μπισκότα διατηρούνται σε δοχείο αεροστεγώς κλειστό εκτός ψυγείου για πέντε μέρες.