Γευστικές κροκέτες με φακές από τον Τάσο Αντωνίου! Αυτές οι φακοκροκέτες είναι εύκολες, νηστίσιμες, μοσχοβολούν μυρωδικά και είναι ιδανικές για μικρούς και μεγάλους.
Προετοιμασία45 λεπτάλεπτά
Εκτέλεση15 λεπτάλεπτά
Συνολικός χρόνος1 ώραώρα
Course: Ορεκτικά
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Φακοκροκέτες
Servings: 6
Θερμίδες: 245θερμίδες
Ingredients
200 γρ. φακές
2ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1καρότο τριμμένο
2 δαφνόφυλλα
2μέτριες ντομάτες
1 πιπερίτσα καυτερή
2κριθαρένια παξιμάδια
ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι
αλεύρι για το τηγάνισμα
καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
Instructions
Αφού ξεπλύνουμε καλά τη φακή, τη βάζουμε σε μία κατσαρόλα με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το τριμμένο καρότο, τα δαφνόφυλλα, την πιπερίτσα, προσθέτουμε αρκετό νερό και αφήνουμε να βράσουν για περίπου 45 λεπτά.
Όταν οι φακές πλέον έχουν βράσει, τις σουρώνουμε και με τη βοήθεια του μπλέντερ τις αλέθουμε μέχρι να γίνουν χυλός. Προσθέτουμε τα τριμμένα παξιμάδια και πλάθουμε σε μπάλες.
Περνάμε τις μπαλίτσες ελαφρώς από το αλεύρι και στη συνέχεια τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
Ακουμπάμε τις έτοιμες φακοκροκέτες σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας για να απρροφήσει το περιττό λάδι. Σερβίρουμε τις φακοκροκέτες με σαλάτα όσο είναι ζεστές.
Notes
Στη γέμιση μπορούμε να προσθέσουμε τριμμένο τυρί ή ψιλοκομμένη κάπαρη.