Go Back
φακοκροκέτες
Print Recipe
5 from 2 votes

Φακοκροκέτες

Γευστικές κροκέτες με φακές από τον Τάσο Αντωνίου! Αυτές οι φακοκροκέτες είναι εύκολες, νηστίσιμες, μοσχοβολούν μυρωδικά και είναι ιδανικές για μικρούς και μεγάλους.
Προετοιμασία45 λεπτά
Εκτέλεση15 λεπτά
Συνολικός χρόνος1 ώρα
Course: Ορεκτικά
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Φακοκροκέτες
Servings: 6
Θερμίδες: 245θερμίδες

Ingredients

  • 200  γρ. φακές
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 καρότο τριμμένο
  • δαφνόφυλλα
  • 2 μέτριες ντομάτες
  • πιπερίτσα καυτερή
  • 2 κριθαρένια παξιμάδια
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι  πιπέρι
  • αλεύρι για το τηγάνισμα
  • καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα

Instructions

  • Αφού ξεπλύνουμε καλά τη φακή, τη βάζουμε σε μία κατσαρόλα με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το τριμμένο καρότο, τα δαφνόφυλλα, την πιπερίτσα, προσθέτουμε αρκετό νερό και αφήνουμε να βράσουν για περίπου 45 λεπτά.
  • Όταν οι φακές πλέον έχουν βράσει, τις σουρώνουμε και με τη βοήθεια του μπλέντερ τις αλέθουμε μέχρι να γίνουν χυλός. Προσθέτουμε τα τριμμένα παξιμάδια και πλάθουμε σε μπάλες.
  • Περνάμε τις μπαλίτσες ελαφρώς από το αλεύρι και στη συνέχεια τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
  • Ακουμπάμε τις έτοιμες φακοκροκέτες σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας για να απρροφήσει το περιττό λάδι. Σερβίρουμε τις φακοκροκέτες με σαλάτα όσο είναι ζεστές.

Notes

Στη γέμιση μπορούμε να προσθέσουμε τριμμένο τυρί ή ψιλοκομμένη κάπαρη.