Αρωματικές πατάτες φούρνου
Αρωματικές πατάτες φούρνου με βούτυρο, μέλι και μουστάρδα από τον Τάσο Αντωνίου. Αυτές οι πατάτες φούρνου λιώνουν στο στόμα!
Προετοιμασία15 λεπτά λεπτά
Εκτέλεση45 λεπτά λεπτά
Συνολικός χρόνος1 ώρα ώρα
Course: Συνοδευτικά
Cuisine: Διεθνής
Keyword: Αρωματικές πατάτες φούρνου
Servings: 5
Θερμίδες: 227θερμίδες
- 7 μέτριες πατάτες
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 λεμόνι (χυμό)
- 1 κ.σ. μέλι
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 2 φύλλα δάφνη
- 1 κ.σ. θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
- 1/2 κ.γλ. ρίγανη αποξηραμένη
- χονδρό αλάτι και πιπέρι
Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες καθώς θα τις ψήσουμε με τη φλούδα τους. Στη συνέχεια, τις κόβουμε σε ροδέλες, όχι όμως μέχρι κάτω στη βάση τους, έτσι ώστε να παραμείνει ενιαία κάθε πατάτα και να έχει σχήμα σαν ακορντεόν.
Τις τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί και σε μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Αλείφουμε τις πατάτες με το μείγμα και ψήνουμε για 45 λεπτά περίπου σε φούρνο προθερμασμένο στους 180οC. Ανά διαστήματα με ένα κουτάλι ρίχνουμε πάνω στις πατάτες τα υγρά που έχει το ταψί.
Σερβίρουμε τις πατάτες ζεστές.