μπακλαβάς πορτοκάλι
Print Recipe

Μπακλαβάς πορτοκάλι

Αυθεντικός πολίτικος μπακλαβάς με πορτοκάλι. Φτιάξτε αυτόν τον αρωματικό, σιροπιαστό και βουτυράτο μπακλαβά με τη συνταγή του MamaPeinao.gr.
Prep Time30 λεπτά
Cook Time1 ώρα 30 λεπτά
Total Time2 ώρες
Course: Γλυκά
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Μπακλαβάς πορτοκάλι
Servings: 30
Calories: 393θερμίδες

Ingredients


  • 2 πακέτα φύλλα Βηρυτού για μπακλαβά 
    250 γρ. βούτυρο και φρέσκο αρωματικό
    250 γρ. καρύδια αλεσμένα
    2 κ.σ ζάχαρη 
    κανέλα γαρύφαλλο
    10 φέτες πορτοκάλι  ψιλοκομμένο
    100 γρ. ταχίνι
    Για το σιρόπι
    1 κιλό ζάχαρη
    800 γρ νερό
    χυμό από μισό λεμόνι

Instructions

  • Σε ένα βουτυρωμένο ταψί προσαρμόζουμε τα φύλλα Βυρηττού. Χρησιμοποιούμε ένα πακέτο για βάση λαδώνοντας κάθε 3 φύλλα. Αφού τελειώσουμε το ένα πακέτο ρίχνουμε το ταχίνι, τα πορτοκάλια, τα καρύδια, 2 κ.σ. ζάχαρη, την κανέλα και το γαρύφαλλο. Κλείνουμε με το δεύτερο πακέτο, χαράζουμε τα κομμάτια και ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα. Περιχύνουμε το μπακλαβά μας με το λιωμένο βούτυρο και ψήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να ροδίσει.
  • Για το σιρόπι: Βράζουμε 1 κιλό ζάχαρη, το νερό και το λεμόνι σε κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει και ανακατεύουμε συνεχώς. Σιροπιάζουμε το μπακλαβά μας. Είτε ο μπακλαβάς είτε το σιρόπι πρέπει να είναι κρύο ώστε να παραμείνουν τα φύλλα τραγανά. Κόβουμε τον μπακλαβά σε μικρά κομμάτια και σερβίρουμε κρύο.