Πιτούλες µε λαχανικά και φέτα
Print Recipe

Πιτούλες µε λαχανικά και φέτα

Prep Time15 λεπτά
Cook Time40 λεπτά
Servings: 6

Ingredients

  • 2 φύλλα έτοιμη σφολιάτα ή ζύμη
  • 1 κόκκινη ή κίτρινη πιπεριά σε καρέ
  • 1 μελιτζάνα κομμένη σε μικρά καρέ
  • 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε μικρά καρέ
  • 2 κολοκύθια κομμένα σε μικρά καρέ
  • 1/4 φλ. τσαγ. σάλτσα ντομάτας
  • 1 φλ. τσαγ. τρίμματα φέτας
  • 8-10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • λίγος ψιλοκομμένος φρέσκος βασιλικός ή δυόσμος ή ρίγανη
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Instructions

  • 1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3΄-4΄ να γίνει διάφανο, χωρίς όμως να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε την πιπεριά, τη μελιτζάνα και το κολοκύθι και τα αφήνουμε λίγα λεπτά να μαραθούν. Τα αλατοπιπερώνουμε.
  • 2. Ανοίγουμε τα φύλλα στον πάγκο και τα κόβουμε στη μέση. Με μαχαίρι ή με το ειδικό ροδάκι αφαιρούμε τις γωνίες και τους δίνουμε στρογγυλό σχήμα.
  • 3. Αλείφουμε λίγη σάλτσα στη μέση κάθε φύλλου. Ισομοιράζουμε πάνω τα ψημένα λαχανικά και τα ντοματίνια και πασπαλίζουμε με το μυρωδικό. Ρίχνουμε στο κέντρο κάθε πίτας τα τρίμματα φέτας.
  • 4. Ανασηκώνουμε το κάθε φύλλο γύρω γύρω και το διπλώνουμε προς τα μέσα, φτιάχνοντας ανοιχτές πιτούλες. Τις βάζουμε σε λαδωμένη λαμαρίνα και τις ψήνουμε για περίπου 40΄ στους 180° C μέχρι να ροδίσει το φύλλο. Ζεστές ή κρύες είναι τέλειες!
  •