Γαριδοπίλαφο
Γαριδοπίλαφο στο τηγάνι. Απολαυστικό ρύζι πιλάφι με γαρίδες και κουρκουμά για πλούσιο χρώμα και μοναδικό άρωμα.
Προετοιμασία10 λεπτά λεπτά
Εκτέλεση20 λεπτά λεπτά
Συνολικός χρόνος30 λεπτά λεπτά
Course: Κυρίως πιάτα
Cuisine: Διεθνής
Keyword: Γαριδοπίλαφο
Servings: 10
Θερμίδες: 390θερμίδες
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
- 2 φλιτζ. ρύζι για πιλάφι
- 4 κ.σ. σάλτσα σόγιας
- 1/2 κ.γλ. κουρκουμάς
- 12 γαρίδες με το κεφάλι χωρίς κέλυφος
- λίγες σταγόνες ταμπάσκο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 4 φλ. νερό
Σε βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι, τη σόγια, τον κουρκουμά και το νερό. Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τις γαρίδες. Καλύπτουμε το τηγάνι κατά το ήμισυ με καπάκι και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 12-13 λεπτά, να μαγειρευτεί το ρύζι. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε.