Σφουγγάτο με κολοκυθάκια Συνταγή
Print Recipe

Σφουγγάτο με κολοκυθάκια

Prep Time10 λεπτά
Cook Time15 λεπτά
Total Time25 λεπτά
Course: Κυρίως πιάτα
Cuisine: Διεθνής
Keyword: Σφουγγάτο με κολοκυθάκια
Servings: 4
Calories: 345θερμίδες

Ingredients

  • 6 κολοκυθάκια μέτρια τρυφερά
  • 1/4 κούπας ελαιόλαδο
  • 6 αυγά
  • 1/2 κούπας κεφαλοτύρι τριμμένο ή τρίμματα φέτας
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Instructions

  • Πλένουμε τα κολοκύθια και τα κόβουμε σε καρέ. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε τα κολοκύθια ίσα να μαλακώσουν ελαφρά (δεν πρέπει να πάρουν χρώμα ούτε να λιώσουν), να παραμείνουν καταπράσινα και αλ ντέντε. Χτυπάμε τα αυγά σε μπολ, προσθέτουμε το τυρί, αλατοπίπερο και περιχύνουμε τα κολοκυθάκια.
  • Σιγοψήνουμε το σφουγγάτο από τη μία πλευρά για λίγα λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθεί. Αναποδογυρίζουμε το σφουγγάτο με τη βοήθεια ενός πλατιού πιάτου κι από την άλλη πλευρά, για να ψηθεί. Τρώγεται κρύο.