Banoffee (μπανόφι) Συνταγή
Print Recipe
5 from 8 votes

Banoffee (μπανόφι)

Banoffee (μπανόφι). Το πιο εύκολο και πλούσιο μπανόφι από τον Τάσο Αντωνίου. Πλούσια καραμέλα, βελούδινη σαντιγί, τραγανό μπισκότο και μπανάνα συνθέτουν το πιο εντυπωσιακό και νόστιμο γλυκό Banoffee!
Prep Time1 ώρα 35 λεπτά
Total Time1 ώρα 35 λεπτά
Course: Γλυκά
Cuisine: Διεθνής
Keyword: Banoffee, μπανόφι
Servings: 8
Calories: 670θερμίδες

Ingredients

  • 250 γρ. μπισκότα τύπου digestive
  • 250 γρ. βούτυρο για τη βάση + 120 γρ. για την καραμρέλα
  • 2 συσκευασίες ζαχαρούχο γάλα
  • 1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 1/4 φλιτζ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 1/4 φλιτζ. μέλι
  • 3-4 μπανάνες ώριμες

Για το σερβίρισμα:

  • 300 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά χτυπημένη σε σαντιγί
  • κακάο σε σκόνη για το σερβίρισμα

Instructions

  • Σπάμε τα μπισκότα ελαφρώς και στη συνέχεια τα χτυπάμε στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη. Αναμειγνύουμε με το λιμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλα. Στρώνουμε τα μπισκότα σε στρογγυλή φόρμα για κέικ 20 εκ. Βάζουμε στο ψυγείο να δέσει η βάση.
  • Σε κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά ζεσταίνουμε το ζαχαρούχο γάλα, την καστανή ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο και το μέλι. Με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι να δέσει η καραμέλα σε μέτρια φωτιά, για περίπου 15 λεπτά. Ρίχνουμε την καραμέλα πάνω από τα μπισκότα και την απλώνουμε.
  • Κόβουμε τις μπανάνες σε λεπτές φέτες και τις στρώνουμε πάνω από την καραμέλα. Επικαλύπτουμε με χτυπημένη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Πασπαλίζουμε με κακάο. Προαιρετικά αφήνουμε το μπανόφι στο ψυγείο για 1-2 ώρες πριν το σερβίρουμε.

Video