Πίτσα με τέσσερα τυριά
Print Recipe

Πίτσα με τέσσερα τυριά, πατάτα και δεντρολίβανο

Course: Κυρίως πιάτα
Cuisine: Διεθνής
Keyword: Πίτσα με τέσσερα τυριά, πατάτα και δεντρολίβανο
Servings: 5
Calories: 341θερμίδες

Ingredients

  • 1/2 δόση ζύμη για πίτσα
  • 2 κ.σ. πεκορίνο τριμμένο
  • φλ. τσαγιού μοτσαρέλα τριμμένη
  • 1 φλ. τσαγιού φρέσκο τυρί κρέμα
  • 1 φλ. τσαγιού τρίμματα φέτας
  • 2 κ.σ. ανάμεικτα φρέσκα μυρωδικά όπως βασιλικό, δεντρολίβανο κ.λ.π.
  • Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια

  • 2 κρεμμύδια ξερά κόκκινα κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1 κ.σ. καλαμποκάλευρο

Instructions

  • Για αυτή τη συνταγή θα χρησιμοποιήσουμε τη βασική ζύμη για πίτσα (δείτε την αναλυτική συνταγή με ένα κλικ εδώ). 
  • Ανοίγουμε τη ζύμη για πίτσα σε στρογγυλό σχήμα. Η ζύμη πρέπει να έχει πάχος περίπου 1 εκ. Πασπαλίζουμε με καλαμποκάλευρο τη λαμαρίνα του φούρνου. Απλώνουμε τη ζύμη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220οC, στο γκριλ, για 4 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Αναποδογυρίζουμε προσεκτικά τη ζύμη από την άλλη πλευρά και ψήνουμε για άλλα 4 λεπτά. Βγάζουμε τη λαμαρίνα από τον φούρνο. Πασπαλίζουμε τη ζύμη με το πεκορίνο. 
  • Σε μπολ αναμειγνύουμε τη μοτσαρέλα, το τυρί κρέμα, το δεντρολίβανο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Με κουτάλι μοιράζουμε το μείγμα τυριών στην πίτσα. Πασπαλίζουμε με τρίμματα φέτας. 
  • Κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές ροδέλες. Τις ανακατεύουμε με αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Απλώνουμε τις πατάτες αραιά ώστε να αναπνέει η ζύμη μας και να ψηθεί καλύτερα.
  • Ψήνουμε στον φούρνο στους 220οC, στο γκριλ, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να πάρουν χρυσαφί χρώμα οι πατάτες, για 9-10 λεπτά περίπου.