Καθαρίζουμε το χταπόδι και το βάζουμε ολόκληρο μέσα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το μπαλσάμικο, το δαφνόφυλλο, το σκόρδο και τη ρίγανη κι ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μαζί.
Απλώνουμε σταυρωτά στον πάγκο δύο μεγάλα κομμάτια αλουμινόχαρτο. Τοποθετούμε το χταπόδι στη μέση και το περιχύνουμε με το μείγμα.
Κλείνουμε το αλουμινόχαρτο σε πακέτο –όχι σφιχτό γιατί φουσκώνει με το ψήσιμο. Ψήνουμε το χταποδάκι για περίπου 1 ώρα και 15΄ έως 1 ώρα και 30΄στους 180οC και το σερβίρουμε.
Notes
TipsΔεν αλατίζουμε ποτέ το χταπόδι.Για να κόψουμε πιο εύκολα το χταπόδι και να μην γλιστράει το αφήνουμε 30’ στην κατάψυξη.Το σιγανό μαγείρεμα μελώνει το χταπόδι.