Go Back
Print Recipe
5 from 1 vote

Σαλάτα με πεπόνι και γραβιέρα

Μια υπέροχη και πολύ εύκολη συνταγή για σαλάτα. Πλούσια σε γεύση και ιδιαίτερα εντυπωσιακή.
Προετοιμασία10 λεπτά
Εκτέλεση15 λεπτά
Συνολικός χρόνος25 λεπτά
Course: Σαλάτες
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Σαλάτα με πεπόνι και γραβιέρα
Servings: 4
Θερμίδες: 231θερμίδες

Ingredients

  • 2 φλ. τσαγιού μικρά τρυφερά φύλλα σπανάκι
  • πράσινη σαλάτα
  • 1 ματσάκι ρόκα
  • λιαστές ντομάτες
  • 4 φέτες πεπόνι κομμένο σε τρίγωνα
  • 4 φέτες προσούτο Καρπενησίου
  • 1/2 φλ. τσαγιού φλούδες πικάντικη γραβιέρα
  • 1/2 φλ. τσαγιού φιλέ αμυγδάλου
  • Για τη σος:
  • 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. μπαλσάμικο
  • λιαστές ντομάτες
  • 1/2 κ.γλ. μέλι
  • 1 πρέζα αλάτι

Instructions

  • Αραδιάζουμε το προσούτο σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και το ψήνουμε για 15΄ στους 200οC, να γίνει τραγανό. Το αφήνουμε να κρυώσει. Πλένουμε και στραγγίζουμε καλά όλα τα λαχανικά. Τα στήνουμε σε ανοιχτή πιατέλα. Ψιλοκόβουμε τις λιαστές ντομάτες και τις προσθέτουμε. Στρώνουμε το πεπόνι γύρω γύρω. Ψιλοκόβουμε το τραγανό προσούτο πάνω από τη σαλάτα. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και τις φλούδες γραβιέρας. Τοποθετούμε τα υλικά και 2 λιαστές ντομάτες για τη σoς στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε. (Θα γίνει σαν κρέμα). Περιχύνουμε τη σαλάτα.