Κεφτεδάκια
Print Recipe
5 from 1 vote

Κεφτεδάκια

Κεφτεδάκια τραγανά, αφράτα και αρωματικά από τον Τάσο Αντωνίου. Φτιάξτε τα πιο νόστιμα κεφτεδάκια με αυτή την εύκολη και γρήγορη συνταγή.
Prep Time15 λεπτά
Cook Time20 λεπτά
Αναμονή30 λεπτά
Total Time35 λεπτά
Course: Ορεκτικά
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Κεφτεδάκια
Servings: 4
Calories: 90θερμίδες

Ingredients

  • 500 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο ανάμεικτο με χοιρινό
  • 5 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/3 φλ. λευκό ξίδι
  • 1 αυγό
  • 1 κ.γλ. ρίγανη αποξηραμένη
  • 1 κ.σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο αποξηραμένη
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα ή ελαιόλαδο
  • αλεύρι για το πανάρισμα

Instructions

  • Για τα πιο αφράτα τηγανητά κεφτεδάκια, σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά και τον περιχύνουμε με το ξίδι. Με αυτόν τον τρόπο μαλακώνουν οι ίνες του και γίνονται τα κεφτεδάκια αφράτα.
  • Προσθέτουμε τη φρυγανιά, το κρεμμύδι, το αυγό, τα μυρωδικά και αλατοπίπερο.
  • Ζυμώνουμε το μείγμα, να ενωθεί καλά.
  • Αφήνουμε το μπολ με τον κιμά στο ψυγείο για 20-30 λεπτά.
  • Κατόπιν πλάθουμε κεφτεδάκια και τους πλαταίνουμε με τις παλάμες μας. Προσέχουμε τα κεφτεδάκια να έχουν ίδιο μέγεθος μεταξύ τους.
  • Στη συνέχεια τους αλευρώνουμε και τους τινάζουμε ελαφρά.
  • Σε τηγάνι γεμάτο με ηλιέλαιο (τόσο ώστε να κολυμπάνε μέσα τα κεφτεδάκια) τηγανίζουμε τους κεφτέδες για 4 λεπτά από κάθε πλευρά.
  • Αφήνουμε τους κεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.
  • Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια ζεστά σε πιατέλα.

Video