Go Back
Κις Λορέν (Quiche Lorraine)
Print Recipe
5 from 3 votes

Κις Λορέν (Quiche Lorraine)

Prep Time20 λεπτά
Cook Time30 λεπτά
Course: Ορεκτικά
Cuisine: Διεθνής
Keyword: Κις Λορέν (Quiche Lorraine)
Servings: 6
Calories: 493θερμίδες

Ingredients

  • Για τη Ζύμη

  • 200 γραμμάρια αλεύρι 
  • 100 γραμμάρια βούτυρο κατά προτίμηση όχι ελληνικό γιατί είναι πιο βαρύ
  • 100 γραμμάρια κρύο ή εμφιαλωμένο νερό
  • 1 κουταλιά της σούπας ηλιέλαιο
  • Ελάχιστο αλάτι
  •  

  • Για τη γέμιση

  • 150 γραμμάρια μπέικον
  • 5 αυγά
  • 500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 100 γραμμάρια γάλα
  • 5 γραμμάρια αλάτι και ελάχιστο πιπέρι για την ακρίβεια, όπως μας εξήγησε ο Lucien, μια πρέζα στην άκρη του κουταλιού
  • Μοσχοκάρυδο

Instructions

  • Ζύμη: Σε ένα μπολ ρίχνουμε το βούτυρο (Προσοχή, πρέπει να είναι αρκετά κρύο), το αλεύρι, το ηλιέλαιο, το αλάτι και το νερό. Ζυμώνουμε πολύ λίγο κι ελαφρά για να γίνει η ζύμη αφράτη. Στη συνέχεια, τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  • Μετά, ανοίγουμε το φύλλο, το τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί και στη συνέχεια ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 17 με 20 λεπτά.
  • Αφού ψηθεί η ζύμη, τη βγάζουμε από τον φούρνο και την αλείφουμε με αυγό. Βάζουμε 150 γραμμάρια μπέικον κομμένο σε κυβάκια ή σε μικρά κομμάτια και βάζουμε το ταψί στο φούρνο για άλλα 10 λεπτά.
  • Παρασκευή γέμισης: Σε μπολ ρίχνουμε και χτυπάμε 5 αυγά. Μετά προσθέτουμε 500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος, 100 γραμμάρια γάλα, 5 γραμμάρια αλάτι και πιπέρι και τέλος το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε τη γέμιση στο ταψί.
  • Το τελικό ψήσιμο γίνεται στους 180 βαθμούς για 20 με 30 λεπτά.