Go Back
Σάλτσα γαρίδας
Print Recipe
5 from 2 votes

Σάλτσα γαρίδας

Προετοιμασία15 λεπτά
Εκτέλεση20 λεπτά
Συνολικός χρόνος35 λεπτά
Course: Ορεκτικά
Cuisine: Διεθνής
Keyword: Σάλτσα γαρίδας
Servings: 4
Θερμίδες: 45θερμίδες

Ingredients

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 καυτερή πιπεριά
  • 500 γραμμ. ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
  • 250 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη
  • 500 γραμμ. καθαρισμένες γαρίδες
  • 4 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/2 φλ. τσαγ. τρίμματα φέτας

Instructions

  • 1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό. Προσοχή να μην πάρει χρώμα!
  • 2.  Προσθέτουμε την καυτερή πιπερίτσα και τις ντομάτες. Σιγοβράζουμε για 5΄και προσθέτουμε το κρασί. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη. Σιγοβράζουμε μέχρι να πυκνώσει η σάλτσα και να μειώσουμε τα υγρά στο μισό, περίπου 10΄.
  • 3.  Προσθέτουμε τις γαρίδες και σιγοβράζουμε για 3΄. Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό.