Go Back
Print Recipe
5 from 1 vote

Πίτσα με κοτόπουλο

Προετοιμασία20 λεπτά
Εκτέλεση20 λεπτά
Συνολικός χρόνος40 λεπτά
Course: Κυρίως πιάτα
Cuisine: Διεθνής
Keyword: Πίτσα με κοτόπουλο
Servings: 8
Θερμίδες: 342θερμίδες

Ingredients

  • 1/2 δόση ζύμη για πίτσα
  • φλ. τσαγιού μαγειρεμένο κοτόπουλο βραστό, ψητό ή κοκκινιστό από το χθεσινό τραπέζι
  • 1 φλ. τσαγιού σάλτσα ντομάτας
  • 1 φλ. τσαγιού τρίμματα φέτας
  • φλ. τσαγιού μοτσαρέλα τριμμένη
  • πιπεριά κομμένη σε λεπτές φέτες

Instructions

  • Θα χρησιμοποιήσουμε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι 28 ή 30 εκ. το οποίο λαδώνουμε ελαφρά με λίγο ελαιόλαδο. Ψιλοκόβουμε το μαγειρεμένο κοτόπουλο ή κρέας που περίσσεψε από το χθεσινό τραπέζι. Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη σε διάμετρο μεγαλύτερη από το τηγάνι ούτως ώστε να καλύπτει τα πλαϊνά τοιχώματα και να προεξέχει. Ζεσταίνουμε το τηγάνι και απλώνουμε μέσα το φύλλο. Το αφήνουμε για 4΄-5΄ να σιγοψηθεί. Αλείφουμε με τη σάλτσα ντομάτας, προσθέτουμε το μαγειρεμένο και ψιλοκομμένο κοτόπουλο και πασπαλίζουμε με τα τριμμένα τυριά. Απλώνουμε τις πιπεριές και γυρίζουμε προς τα μέσα το φύλλο που προεξέχει από το τηγάνι. Ψήνουμε την πίτσα σε προθερμασμένο φούρνο στους 230°C, σε πάνω κάτω αντιστάσεις, για περίπου 20΄, μέχρι να ροδίσει καλά. Σερβίρουμε αμέσως.