Go Back
Μακαρονάδα με μανιτάρια πορτσίνι
Print Recipe
5 from 1 vote

Μακαρονάδα με μανιτάρια πορτσίνι

Μακαρονάδα με μανιτάρια πορτσίνι, εύκολη και πολύ χορταστική συνταγή.
Προετοιμασία10 λεπτά
Εκτέλεση20 λεπτά
Συνολικός χρόνος30 λεπτά
Course: Κυρίως πιάτα
Cuisine: Διεθνής
Keyword: Μακαρονάδα με μανιτάρια πορτσίνι
Servings: 4
Θερμίδες: 340θερμίδες
Author: Τάσος Αντωνίου

Ingredients

  • 70 γρ. μανιτάρια πορτσίνι κομμένα σε φέτες
  • 1/2 φλιτζάνι νερό βραστό
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 200 γρ. πανσέτα ψιλοκομμένη
  • 500 γρ. μανιτάρια άσπρα πορτομπέλο, πλευρώτους κλπ
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/3 φλιτζανιού λευκό ξηρό κρασί
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 500 γρ. σπαγγέτι

Instructions

  • Σε βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σοτάρουμε την πανσέτα για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο σκόρδο και τα μανιτάρια. Σοτάρουμε ανακατεύοντας για 3-4 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το βραστό νερό. Βράζουμε μέχρι η σάλτσα να δέσει και να συμπυκνωθεί ελαφρώς. Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
  • Παράλληλα βράζουμε τα σπαγγέτι al dente σε αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε βαθύ μπολ. Προσθέτουμε τη σάλτσα και την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε πιάτα με φλοίδες παρμεζάνας και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.