Τούρτα με τριπλή σοκολάτα
Print Recipe

Τούρτα με τριπλή σοκολάτα

Prep Time45 λεπτά
Cook Time25 λεπτά
Servings: 10

Ingredients

  • Για το παντεσπάνι:

  • αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γραμμ. ζάχαρη
  • 75 γραμμ. αλεύρι up κοσκινισμένο
  • 25 γραμμ. άγλυκο κακάο κοσκινισμένο
  • Για το σιρόπι:

  • 75 γραμμ. φρέσκο γάλα
  • 2 κ.σ. κονιάκ
  • 2 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο
  • Για τη μους πικρής σοκολάτας:

  • 110 γραμμ. κουβερτούρα πολύ καλής ποιότητας σε κομματάκια
  • 50 ml  κρέμα γάλακτος
  • Για τη μους λευκής σοκολάτας:

  • 225 γραμμ. λευκή σοκολάτα σε κομματάκια
  • 50 ml  κρέμα γάλακτος
  • 500 ml  κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
  • Για το γλάσο σοκολάτας γάλακτος:

  • 350 γραμμ. σοκολάτα γάλακτος σε κομματάκια
  • 100 ml  κρέμα γάλακτος

Instructions

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.
  • Ετοιμάζουμε τη βάση: σε μπολ κοσκινίζουμε το κακάο μαζί με το αλεύρι. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με 125 γρ. ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Ρίχνουμε το μείγμα κακάο-αλεύρι και ανακατεύουμε με μία μαρίζ. Αδειάζουμε το μείγμα μέσα σε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ. και ψήνουμε για 25-30 λεπτά. Αφήνουμε τη βάση να κρυώσει πολύ καλά και την κόβουμε με πριονωτό μαχαίρι σε τρεις οριζόντιες φέτες.
  • Ετοιμάζουμε τη γκανάς: ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με το μέλι σε μέτρια φωτιά, χωρίς όμως να βράσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε στο σκεύος την τεμαχισμένη κουβερτούρα, ανακατεύοντας μέχρι να γίνει μια λεία και γυαλιστερή κρέμα.
  • Ετοιμάζουμε το σιρόπι: βράζουμε 200 γρ. ζάχαρη με το νερό για 3 λεπτά από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει και προσθέτουμε το ρούμι. Ανακατεύουμε καλά.
  • Συναρμολογούμε την τούρτα: ακουμπάμε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ. σε μια πιατέλα και τοποθετούμε στο εσωτερικό μία φέτα από τη βάση. Ραντίζουμε με σιρόπι, απλώνουμε με τη μαρίζ το 1/3 από την γκανάς και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά. Βάζουμε την τούρτα στην κατάψυξη για περίπου 1-2 ώρες. Αφήνουμε την τούρτα να ξεπαγώσει μισή ώρα στο ψυγείο, ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με κακάο και αμύγδαλο φιλέ.